Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Introductie

Welkom bij Goudsmid Atelier Gerda de Vrij. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle interacties en aankopen die u met ons deelt, of dit nu online is of in ons atelier. Door onze handgemaakte sieraden te kopen of gebruik te maken van onze reparatieservice, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Deze pagina is bedoeld om u duidelijk te maken welke afspraken er gelden als u geniet van onze producten en diensten. We raden u aan deze voorwaarden zorgvuldig door te nemen. Heeft u vragen of wilt u iets verduidelijkt hebben, dan staan we altijd voor u klaar.

Bij Goudsmid Atelier Gerda de Vrij staat de tevredenheid van onze klanten voorop. We zetten ons in voor heldere en open communicatie, zodat iedereen precies weet wat hij of zij kan verwachten.

Begrippen

  • “Klant”: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die met ons in een contractuele relatie van welke aard dan ook staat of komt te staan.
  • “Producten”: alle goederen die het onderwerp zijn van een koopovereenkomst.
  • “Diensten”: alle diensten die onderwerp zijn van een dienstverleningscontract.

Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, facturen, producten en diensten geleverd door Goudsmid Atelier Gerda de Vrij.

Retourbeleid en Annuleringen

Retourneren van producten is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst. Annuleringen van diensten dienen schriftelijk te worden medegedeeld.

Garanties en Klachten

Op alle producten geldt een wettelijke garantie. Klachten kunnen worden ingediend via BELMED.

Rechtsvorm en RPR-locatie

Bedrijfsinformatie

Goudsmid Atelier Gerda de Vrij is een Besloten Vennootschap (BV) geregistreerd in België.

RPR-locatie

Onze onderneming is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder de naam BV de Vrij Antwerpen. Onze RPR (Rechtspersonenregister) locatie is Antwerpen.

Identificatie

Voor verdere identificatie en verificatie kunt u contact met ons opnemen via de vermelde contactgegevens op onze website.

Gemmologisch Certificaat

Certificering van Diamanten

Bij Goudsmid Atelier Gerda de Vrij streven we naar de hoogste kwaliteit in al onze producten. Daarom wordt bij de aankoop van een geslepen diamant groter dan 1 karaat altijd een gemmologisch certificaat verstrekt.

Geautoriseerde Instituten

De certificaten worden uitgegeven door erkende en gerespecteerde gemmologische instituten zoals HDR, IGI of GIA. Deze certificaten bevestigen de authenticiteit, kwaliteit en waarde van de diamant. Dit in lijn met de ISO Standaard 18323 ( Juwelen – het consumentenvertrouwen in de diamantindustrie ) en het CIBJO Diamond Blue Book.

Wat staat er in het Certificaat?

Het gemmologisch certificaat bevat gedetailleerde informatie over de eigenschappen van de diamant, zoals kleur, helderheid, gewicht en slijpvorm. Dit biedt u volledige transparantie en verzekert u van uw aankoop.

Definities: Gemmologisch Certificaat:
  • Een diamant is een mineraal dat wordt gevormd door de natuur; een “diamant” verwijst altijd naar een natuurlijke diamant.
  • Een synthetische diamant is een kunstmatig product dat in essentie dezelfde fysieke eigenschappen heeft als een diamant.
  • Een imitatie van diamant, ook een diamantsimulant genaamd, is een kunstmatig product dat het uitzicht van diamant imiteert, zonder de chemische samenstelling, fysieke eigenschappen of structuur daarvan te hebben.
  • Een edelsteen is een mineraal van natuurlijke oorsprong dat vaak wordt gebruikt in juwelen vanwege de combinatie van schoonheid, zeldzaamheid en waarde.
  • Een behandelde diamant is een diamant die een menselijke tussenkomst onderging om tijdelijk of permanent haar uiterlijk te wijzigen. Worden hier niet onder begrepen: snijden, slijpen, reinigen en het zetten. Voorbeelden van wat hier wel onder begrepen wordt: optische coatings, opvullen van breuken, onder druk verwarmen, bestralen, laserboring, behandeling onder hoge druk en hoge temperatuur (HPHT) of eender welk ander fysisch of chemisch proces. “
Verificatie

Voor vragen of verdere verificatie van het gemmologisch certificaat kunt u altijd contact met ons opnemen.

Aansprakelijkheid

Goudsmid Atelier Gerda de Vrij is niet aansprakelijk voor indirecte schade of gevolgschade.

Intellectueel Eigendom

Alle inhoud op deze website is eigendom van Goudsmid Atelier Gerda de Vrij en mag niet worden gekopieerd of gebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Privacybeleid

Voor informatie over hoe wij uw persoonlijke gegevens verwerken, verwijzen wij u naar ons Privacybeleid.

Geschillen en Toepasselijk Recht

Op deze voorwaarden is Belgisch recht van toepassing. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Antwerpen.

Wijzigingen en Updates

Deze algemene voorwaarden kunnen worden gewijzigd. De gewijzigde voorwaarden zijn van toepassing vanaf het moment van publicatie op deze website.

Contactinformatie

Voor vragen of klachten kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens die op onze website staan vermeld.

Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op